Hírek

Bicsák Bence célja a dobogó a vb-döntőben

Triatlon

2019. augusztus 31.

Bicsák Bence a hétvégén a svájci Lausanne-ban áll rajthoz a triatlonosok világbajnoki döntőjében. A PSN Zrt. élversenyzője a 11. (2348 pont) a világranglistán, ám ha most sikerül dobogóra állnia, máris a tíz közé kerülhet.

Bicsák Bence célja a dobogó a vb-döntőben

A jelenlegi legjobb hazai hármaspróbázó, Bicsák Bence tavaly csatlakozott a triatlonosok világbajnokságának számító World Thriatlon Series (WTS)-sorozathoz, akkor 23. helyezést elérve, és egyben a magyar triatlon eddigi legjobb eredményét, Faldum Gábor 2015-ös 19. pozícióját megközelítve. Aztán 2019-ben sokat javított, de a kerékpárosok mezőnyében vétlenül elszenvedett hamburgi balesete miatt riválisaihoz képest eggyel kevesebb futamon tudott rajthoz állni.

Két héttel ezelőtt a 2020-as olimpiai tesztversenyen vett részt Tokióban, ahol 7.-ként ért célba, pár nappal ezután pedig a 9. helyen záró magyar mix-váltónak is tagja volt.

Az egy éve, a lausanne-i Világkupaversenyen a dobogóról éppen lemaradó (4.) Bicsák Bence elmondta, hogy szereti ezt a hegyes pályát, viszont kimerültnek érzi magát, és szeretne időt szánni lassan a pihenésre is. Elmondása szerint a tokiói előolimpián is mindent beleadott, és sokat jelentett neki, hogy mások együtt örültek vele a sikerének.

– Fáj az Achilles-ínam, a sarkamon pedig jóformán nincs bőr. Az sem megy egyszerűen és fájdalommentesen, hogy felvegyem a versenycipőmet – panaszolta Bicsák, aki mindezek ellenére nem enged a célkitűzéseiből. – Összetettben a 11. vagyok, és valószínűleg sikerül a legjobb tíz között zárnom a vb-szezont. A szombati fináléban szeretnék dobogóra lépni, mindig ez a célom, bárhol állok rajthoz. A mostani vb-döntő kapcsán, mondjuk, emellett még az is, hogy végre sallangmentes versenyem legyen. Ne érjen semmilyen balszerencse, valamint a visszafogottabb kezdés után ne kelljen magam megint a sírból visszaküzdenem. Mert egyik és másik is előfordult velem mostanában párszor. Most még azt is kitaláltuk az edzőmmel, hogy az utazást követően nem rápihenek a vb-döntőre, hanem edzésben maradok, méghozzá kemény edzésben – tette hozzá.

– Bence idén a legjobb tíz közé kerülést tűzte ki célul a WTS-ben, a jokohamai dobogója és az addigi teljesítménye alapján később már top hatos eredményről is ábrándozott, amikor bekövetkezett a hamburgi baleset, így reális esetben dobogós helyezéssel is „csak” a nyolcadik helyet tudja megkaparintani a világbajnoki rangsorban – latolgatta az esélyeket a verseny előtt edzője, Tóth Szilárd.

A Svájcban tartózkodó 16 tagú magyar csapatot négy férfi- és egy női versenyző alkotja, emellett az U23-as korcsoport, a junior korosztály és a paratriatlon képviselői is fellépnek a magyar színekben. Akik közül a szakvezetők Bicsák Bencétől várják a legjobb eredményt, aki szombaton, 14.30-kor áll rajthoz.

 

(forrás: psnzrt, nso, propeller)

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben