Hírek

Sport és közösségépítés a LAFARGE rendezvényén

2019. szeptember 23.

Szeptember 20-án tartották az „Együtt Gyermekeinkért” Jótékonysági Futóversenyt, Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. szervezésében, a Királyegyházi Cementgyár nyílt napjával egybekötve.

Sport és közösségépítés a LAFARGE rendezvényén

Az ötödik alkalommal megrendezett eseményre közel 500 fő látogatott el, amelynek futóversenyén a gyár közvetlen közelében élők is szép számban indultak együtt, három – 3, 4 és 11 km-es – távon.

–  A jótékonysági futóversenyünk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás és az egészséges életmód fontosságára. Az esemény mindemellett kiváló alkalmat biztosít a környező településekkel való együttműködésre és egy tömegeket megmozgató közösségi program megvalósítására is – nyilatkozta Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. értékesítési és marketing igazgatója.

A rendezvény a közösségi sportolás élményét fókuszba helyezve kívánja hirdetni a mozgásközpontú életmód fontosságát. A szervezők a felnőtt résztvevők által felajánlott jelképes adományokból befolyt összeget a környékbeli iskolák sporteszköz vásárlásának támogatására ajánlják fel, ezzel szintén támogatva a fiatal generáció sportolási lehetőségeit.

Egy időben a futóversennyel a Királyegyházi Cementgyár hagyományos őszi nyílt napjának programsorozata is tárt kapukkal várta a látogatókat. Ennek összeállításában szerepelt a gyárlátogatás, a cementgyártás folyamatának és az éppen megvalósuló környezetvédelmi beruházás munkálatainak megismerése. A gyerekek kisvonattal körbejárhatták a gyár területét, emellett légvár és gipszöntés is várta őket a nyílt nap keretein belül. A gyárbejárás különleges pontjaként a résztvevők megtekinthették a csúszó zsalus technológiával éppen épülő 1000 tonnás betonsilót, illetve egy, a gyárról és a bányáról szóló fotókiállítást is körbejárhattak, Ágoston Katinka, Kirsch Teréz és Wiesner Zoltán neve alatt készült munkákkal. 
Az este rajtoló versenyzők naplementében futhattak célba.A verseny legfiatalabb versenyzője 3 évesen futotta le a 3 km-es távot. 

A programsorozat remek hangulatban és nyár végi, meleg időjárásban zajlott le, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. jövőre is megrendezi közösségépítő, jótékony célú eseményét. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben