Hírek

Sport és közösségépítés a LAFARGE rendezvényén

2019. szeptember 23.

Szeptember 20-án tartották az „Együtt Gyermekeinkért” Jótékonysági Futóversenyt, Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. szervezésében, a Királyegyházi Cementgyár nyílt napjával egybekötve.

Sport és közösségépítés a LAFARGE rendezvényén

Az ötödik alkalommal megrendezett eseményre közel 500 fő látogatott el, amelynek futóversenyén a gyár közvetlen közelében élők is szép számban indultak együtt, három – 3, 4 és 11 km-es – távon.

–  A jótékonysági futóversenyünk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás és az egészséges életmód fontosságára. Az esemény mindemellett kiváló alkalmat biztosít a környező településekkel való együttműködésre és egy tömegeket megmozgató közösségi program megvalósítására is – nyilatkozta Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. értékesítési és marketing igazgatója.

A rendezvény a közösségi sportolás élményét fókuszba helyezve kívánja hirdetni a mozgásközpontú életmód fontosságát. A szervezők a felnőtt résztvevők által felajánlott jelképes adományokból befolyt összeget a környékbeli iskolák sporteszköz vásárlásának támogatására ajánlják fel, ezzel szintén támogatva a fiatal generáció sportolási lehetőségeit.

Egy időben a futóversennyel a Királyegyházi Cementgyár hagyományos őszi nyílt napjának programsorozata is tárt kapukkal várta a látogatókat. Ennek összeállításában szerepelt a gyárlátogatás, a cementgyártás folyamatának és az éppen megvalósuló környezetvédelmi beruházás munkálatainak megismerése. A gyerekek kisvonattal körbejárhatták a gyár területét, emellett légvár és gipszöntés is várta őket a nyílt nap keretein belül. A gyárbejárás különleges pontjaként a résztvevők megtekinthették a csúszó zsalus technológiával éppen épülő 1000 tonnás betonsilót, illetve egy, a gyárról és a bányáról szóló fotókiállítást is körbejárhattak, Ágoston Katinka, Kirsch Teréz és Wiesner Zoltán neve alatt készült munkákkal. 
Az este rajtoló versenyzők naplementében futhattak célba.A verseny legfiatalabb versenyzője 3 évesen futotta le a 3 km-es távot. 

A programsorozat remek hangulatban és nyár végi, meleg időjárásban zajlott le, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. jövőre is megrendezi közösségépítő, jótékony célú eseményét. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2019. december 9.

Ezüstérem Bonyhádról

Korcsolya 2019. december 4.

Jégkalandra fel!

Korcsolya 2019. november 26.

Újra korizhatunk délutánonként is

Lövészet 2019. november 26.

Csonka Zsófia bronzérmesként a legjobb magyar