Hírek

Taroltak a Delfin Kupán a PSN Zrt. úszói

Úszás

2019. október 14.

A 45. alkalommal megrendezett Delfin Kupán 15 egyesület közel 150 sportolója állt rajtkőre, a 6–12 éves gyerekek az ANK uszodában mutatták meg tehetségüket.

Taroltak a Delfin Kupán a PSN Zrt. úszói

A kupa két fő részből áll, egyrészt a 6–9 évesek futamaiból, nekik 25 méteres távon kell teljesíteni minden számban. A kisebbek szempontjából itt inkább a helyes technikai alapozáson és a versenyhangulat megismerésén van a fókusz, mintsem azon, hogy milyen időeredménnyel teljesítenek.

Az abszolút kezdők részére ez az alkalom szakmai minimumvizsgának is számított, amit mindenki sikeresen teljesített, így már a Magyar Úszó Szövetség versenyein is hivatalosan jogosultak az indulásra.

A 10–12 évesek az 50 méteres távban rajtoltak minden számban, a váltóversenyt a PSN Zrt. összeállítása nyerte. A Delfin Kupa látványelemeként szolgáló, híres Csillagszóró úszóversenyen a lányoknál Andrási Katalin, a Csurgó versenyzője, a fiúknál pedig Májlinger Bence, a PSN Zrt. versenyzője vehette át a győztesnek járó kupát. Az izgalmas versenybe a 25 méteres gyorsúszásban a nyolc legjobb időt elért fiú és lány úszók kerülnek be, és a verseny minden futamából időben az utolsóként beérő esik ki. Az utolsó futamban megmaradt úszó nyeri a Csillagszóró versenyt, ami nehézségéből fakadóan jó állóképességet és ügyességi kompetenciákat igényel.

A legtöbb érmet – összesen 48 darabot – a hazai PSN Zrt. csapata nyerte, 20 arannyal, 16 ezüsttel és 12 bronzzal gazdagodtak a sportolók, akiknek a régiós utánpótlás-válogatott Jövő Bajnokai adták át a díjazásokat.  

Gratulálunk mindenkinek!


A Csillagszóró verseny fiú kategóriájában Májlinger Bence vehette át a győztesnek járó kupát. 


Épp érmeket osztanak a régiós utánpótlás-válogatott Jövő Bajnokai az újdonsült bajnokoknak.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben