Hírek

Már az ovisok is szervezetten sportolnak

2019. október 17.

A korábbi esztendők kísérletnek is szánt projektje után most egyszerre négy sportág alapjainak a megismertetésével, több egyesület közös munkájával indult útjára az Ovi-Sport elnevezésű, 4–7 éves óvodásoknak szóló sportági program Pécsett.

Már az ovisok is szervezetten sportolnak

A Törpicurok SE a PSN Zrt. hathatós közreműködésével immár három esztendeje szervezett a város óvodásai számára egy olyan különleges sportprogramot, amelynek során korábban a labdarúgás alapjait igyekeztek főként játékos feladatokkal megismertetni a legkisebbekkel.

A 2019/2020-as tanévtől a projekt kibővült, immár a kézilabda, a kosárlabda és a tenisz is szerepel a sportági palettán. Ennek megfelelően a közreműködők köre is bővült, immár a PVSK, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia és a Pécs Városi Tenisz Club is elkötelezte magát az ügy mellett.

A részben a sportklubok intézményeiben, részben a városban már több helyszínen megépített ovisportpályákon folyó képzés természetesen igazodik a gyerekek életkori sajátosságaihoz, és alapvetően a játék, a mozgás örömére, megszerettetésére épít. Fontos, hogy a kicsik már ennyi idősen megtapasztalhassák a mozgással, az aktív életmóddal együtt járó érzéseket és tapasztalatokat, és legyen lehetőségük megbarátkozni a sportolással, annak eszközeivel, a csapatjátékból fakadó élményekkel.

A PVSK, a PVTC és a PSN Zrt. személyi (szakképzett edzők) és tárgyi (pályák) jellegű támogatásával segíti a projektgazda Törpicurok SE-t e munkájában.

A gyerekek heti rendszerességgel mozognak együtt között a PSN Zrt. kézilabda- és labdarúgó-szakosztályának képzett edzőivel. A foglalkozások speciálisan az ovisoknak kialakított, kerítéssel körülvett és fedett pályákon zajlanak a szabadban, friss levegőn, ahol az edzők játékos feladatokat adva mozgatják át a gyerekeket a sportágnak megfelelő speciális eszközök segítségével. Az órák segítenek a kicsik kézügyességének és mozgáskoordinációjának fejlesztésében is.

A labdarúgó programban a Nyugati Városrészi Óvoda Radnóti Miklós utcai, Mezőszél és Nagy Jenő utcai tagóvodája, a kézilabda programban pedig a Nyugati Városrészi és a Pécs Kertvárosi Óvodák vesznek részt jelenleg. A foglalkozások mindig egy adott intézményben zajlanak, a többi óvodától az edzésekre való eljutást a szervezők segítik.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben