7677 Orfű, Széchenyi tér 5-6.Orfűi Aktív Víziturisztikai Központ

2010. július 29-én adták át az új, kibővített Orfűi Aktív Víziturisztikai Központot, amely a "Baranyai élménykörút" részeként szolgálja ki a kikapcsolódni, sportolni vágyók igényeit. A vízpart melletti csónakház korszerűsítése mellett új csónaktároló, öltözőépület, pihenőház is épült. A kikötő szintén megújult, a stég szerkezetét átalakítva, úszó kikötő biztosítja a kényelmes vízreszállást.

Az új víziturisztikai központ tömegsport és szabadidősport rendezvényeket szervez, amelyekkel országosan ismertté és vonzóbbá kívánja tenni Orfűt és környékét. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt és a Poszeidon Kajak - Kenu Alapítvány legfontosabb célkitűzésének tartja, hogy minél több fiatal bevonásával, élményekben gazdag programok szervezésével teremtsen lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére, az ifjúság (és az idősebbek) testi és lelki egészségének javítására.

Aki a versenyszerű kajakozást, kenuzást választja, annak a Pécsi Kajak-Kenu Club biztosítja a szükséges tárgyi és szakmai feltételrendszert. Jelenleg több mint negyven klubtag látogatja rendszeresen az edzéseket és szerepelnek egyre sikeresebben a hazai és nemzetközi versenyeken.

Az Orfűi Víziturisztikai Központról további képek a képgalériák menüben megtekinthetők.