Horváth Judit ma lenne 50 éves
 
2013. február 25.

Ma ünnepelniük kéne a kosárlabdázás híveinek, hiszen a háromszoros magyar bajnok, kupagyőztes és sokszoros magyar válogatott irányító, Bercsényiné Horváth Judit éppen ötven esztendeje született.

Azonban tragikusan rövid életpálya jutott a pécsi kosárlabdázás ikonjának, aki 1997. szeptember 12-én hunyt el.

Egy olyan sportoló születésnapja van ma, akinek a népszerűsége a szurkolók körében szinte példátlan volt. A drukkerek imádták a játékát, ráadásul más klubban nem is szerepelt pályafutása során a kedvenc. Ha másik mezt húzott Horváth Juci, akkor az csak a válogatotté lehetett.

Az egyes poszt legjobbja mindig kiválóan irányította társait, emellett pedig a közösség érdekében tett erőfeszítései miatt is felejthetetlen marad a pécsi kosárlabdázás ikonja.

Sportágában szinte mindent elért: 1991-ben tagja volt az Európa-bajnokságon harmadik helyet megszerző válogatottnak, 1992-ben tagja volt az első pécsi női bajnokcsapatnak, amelyet Vertetics István vezetett a dobogó csúcsára.

Az élet többi területén azonban még szinte minden előtte állt... A pályafutása során mindig 11-es mezben játszó kiválóság álmai azonban az 1997-es végzetes baleset miatt nem válhattak valóra.

1944. február 26-án született Udvarácz Vince, a Pécsi Dózsa labdarúgója, aki az 1960-as évek derekán rúgta a labdát. Tíz évvel ezelőtt, 2003. február 24-én távozott az élők sorából Lippay Antal, a Pécsi VSK egykori atlétája, aki 1952-ben, a Helsinki-ben megrendezett nyári olimpián 400 méteres gátfutásban az elődöntőig jutott.